Contador v Pekingu štartovať nebude, na čele rebríčka skončí Valverde

06.10.2014 Celý región

Paríž 6. októbra (TASR) - Víťaz prestížnych cyklistických pretekov Vuelta Alberto Contador nebude pre zranenie kolena štartovať na posledných pretekoch sezóny v Pekingu. Pri absencii Španiela na pretekoch v Číne je tak isté, že jeho krajan Alejandro Valverde ukončí rok 2014 na čele rebríčka UCI World Tour.

Pretekár tímu Tinkoff-Saxo Contador utrpel pád v závere nedeľňajšej etapy Okolo Lombardie, vďaka čomu skončil Valverde na druhom mieste a dostal sa na čelo svetového rebríčka, v ktorom figuruje slovenský reprezentant Peter Sagan na 13. mieste a Peter Velits je 128. Valverde má pred posledným podujatím World Tour v tomto roku pred Contadorom náskok 66 bodov. Tour v Pekingu sa začína v piatok.

"Nemám dobré správy. Skúšal som na tréningu koleno zaťažiť, ale nepôjde to a do Číny necestujem. Idem na röntgen a začnem rozmýšľať na budúcim rokom. Táto sezóna sa pre mňa skončila," napísal Contador na sociálnej sieti Twitter.

Valverde, ktorý na Tour de France skončil na celkovom štvrtom mieste, má v rebríčku UCI na konte 686 bodov, druhý Contador ich získal 620. Na tretej priečke je Austrálčan Simon Gerrans so ziskom 478 bodov, no Španielov už dostihnúť nemôže.
 

Vyberte región